123pure_LOGO-farge-768x275.png
 

 

Så gör man timbaler

  1. Tillsätt ingredienser

    Kött / fågel / fisk måste vara tillagat, kokt eller stekt. Använd råa eller frysta grönsaker. Andelen råvara och vätska beror på om man använda GeleaCold eller GeleaHot.

    • Kött / fisk / fågel: 70% råvara / 30% buljong, fond eller vätska

    • Grönsaker: 75% råvara / 25% buljong, fond eller vätska

  2. Blanda / puré

    Blanda med en kraftfull mixer. Vi rekommenderar Robot Coupe för optimala resultat.

  3. Berika och tjockna

    Tillsätt 4% förtjockningsmedel, GeleaCold eller GeleaHot.

    GeleaCold används om purén ska frysas. - Här behövs det ingen värme eller kokning, kan tillagas kallt.

    GeleaHot används om purén ska kylas. - Här måste man koka purén innan man spritsa i en silikonform.

    För att säkerställa optimalt näringsinnehåll tillsätts Protein Plus och Energi Plus. Blanda i full hastighet i 1 minut.

  4. Form

    Fyll puréen i spritspåse och fyll varje fack i silikonformarna. Sätt på locket och tryck / stryk försiktigt över det. Fördela jämnt.

  5. Kyl eller frys

    Kyl eller frys beroende på om du använder Gelea Cold eller Gelea Hot. För frysning måste kärntemperaturen vara minst -10 grader för att gelningsprocessen ska aktiveras.

 
Silikonform för egenproducerad timbalkost-1240-x-6102.jpg

12 olika

matliknande

silikonformarna

korvtimbal - Bratwursttimbal - timbalkost.jpg

Recept hemlagad timbal

123Puré

 
TIMBALER - Inbjudan till en gratis onlinekurs - Hur gör man hemlagade timbaler / konsistensanpassad mat25.04.21. Klockan 13.00 - 13.4507.04.21 Klockan 14.00 - 14.45

TIMBALER - Inbjudan till en gratis onlinekurs - Hur gör man hemlagade timbaler / konsistensanpassad mat

Skicka en förfrågan till adam@qimiq.se.


 

Kontakta oss för mer information