Ankbröst timbal med äpple, rödkål & kroppkåka

biozoon_rezept_entenbrust1.jpg

Ankbröst

700 g ankbröst genomstekt

300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Ankbröst: Puré ankbröstet med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För ett vackrare utseende kan du strö paprikapulver i silikonformen ”kycklingbröst” (Hühnerbrust) innan du fyller den. Spritsa massan med hjälp av en spritspåse i silikonformen, fördela jämnt i formen med locket och frys

Rödkål med äpple

1000 g kokt rödkål med äpple

40 g GeleaCold

Rödkål med äpple: Puré äpple rödkål i 5 min. fin och slött, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en spritspåse, fördela massan med locket jämnt i formen och frys. Alternativ: Spritsa blandningen dekorativt på en silikonmat med en Spätzle/potatispress eller med en spritspåse med rund tyll.

Kroppkakor

500 g kroppkakor kokt

300 ml kall vatten

200 ml olja

40 g GeleaCold

Salt och muskot

Kroppkakor: Puré de kokta kroppkakorna med kallt vatten och oljan i 5 min. Om det behövs, smaka med lite salt och muskotnöt. Tillsätt GELAcold och mixa i 20 sekunder. Fyll blandningen i en halvcirkelform av silikon, täck med folie och frys. Alternativ: Forma blandningen med en sked till quenells, sätt på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1139 kj / 272 kcal

Salt 0,5 g

Fett 20,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,9 g

Kolhydrater 12 g

-Varav socker 4,3 g

Fiber 4,5 g

Protein 8,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Currykorv timbal med pommes & pikant sås

biozoon_rezepte_currywurst.jpg

Currywurst

500 g Bratwurst,

stekt 200 g kalkonbröst,

stekt 300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Curry

Currywurst: Puré bratwurst med kalkonkött, kryddor och buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. För en trevligare presentation kan du strö lite currypulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Bratwurst" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys

Pommes frites

400 g Pommes Frites, friterat

100 ml olja

500 ml kall vatten

40 g GeleaCold

Salt, Paprikapulver

Pommes frites: Pure pommes frites med olja, vatten och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i silikonformen "sparris" med hjälp av en engångssritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Skär till önskat storlek innan du regenererar. Alternativ: Spritsa blandningen på ett silikonmat med en spritspåse och perforerad tyll i önskat längt.

Pikant Sås

250 ml sky

250 ml Curryketchup

Currypulver, Chili

Pikante Sås: Koka upp sky och curryketchup och smaka av med kryddorna

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1146 kj / 274cal

Salt 2,4 g

Fett 19,9 g

-Varav mättade fettsyror 6,9 g

Kolhydrater 14,7 g

-Varav socker 6,3 g

Fiber 2,6 g

Protein 8,6 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Fläskstek timbal med haricot vert, stomppotatis

biozoon_rezept_braten.jpg

Fläskstektimbal

700 g stekt fläskestek

300 ml köttbuljong

40 g GeleaCold

Fläskstek: Mixar stekt fläskstek med buljongen i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en finare presentation, strö silikonformen med lite paprikapulver innan du fyller dem. Tillsätt blandningen till silikonformen "rostskiva"(Bratenscheibe) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyllmassan i en lagd låda eller tunnelform och frys. Denna metod är särskilt användbar när större kvantiteter behövs. Regenereringstiden måste förlängas i enlighet med detta.

Haricot vert

700 g haricot vert fryst

50 g stekt bacon

250 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

dragon, salt, peppar

Haricot vert: Puré haricot vert med baconbitarna och buljongen i 5 minuter. Lägg till GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen ”böner” (Bohnen) fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativ: Fyll massan i en spritspåse med stjärntyll och spritsa dekorativt formade mönster på en silikonmat och frys.

Stomppotatis

500 g kokt potatis kallt eller frusna potatis tärningar

300 ml kall mjölk

200 g smält smör

40 g GeleaCold

Muskot, salt och peppar

Stomppotatis: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt i spritspåse på en silikonmat och frys den. Alternativ: Forma blandningen med en sked i quenells, lägg på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1139 kj / 272 kcal

Salt 0,5 g

Fett 20,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,9 g

Kolhydrater 12 g

-Varav socker 4,3 g

Fiber 4,5 g

Protein 8,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Torsk timbal med ris, morötter & tomat

biozoon_rezept_kabeljau2.jpg

Torsktimbal

700 g torskfilé,

kokt 200 ml fiskfond eller grönsaksbuljong

100 ml vispgrädde

40 g GeleaCold

Torsk: Puré ångad/stekt torskfilé med fiskbuljong/buljong, grädde och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. För en trevligare presentation, strö silikonformen med mald svartpeppar innan du fyller. Fyll blandningen i silikonformen "fiskfilé" (Fischfilet) med hjälp av en spritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.

Basmatiristimbal

500 g Basmatiris

300 ml kallt vatten

200 ml olja

40 g GELEAcold

Salt, muskot

Basmatiris: Koka basmatiris mjukt, skölj med kallt vatten och puré med vatten, olja och kryddor i 5 minuter. Tillsätt GeleaCold och mixar i 20 sek. Fyll massan med en spritspåse i silikonformen "ärter", sprid jämnt i formen med locket och frys. Tipp: Fryst, kokt ris är lättare att bearbeta och blir luftigare och krämigare i konsistens

Morötter

700 g morötter frusna

300 ml grönsaksbuljong

40 g GeleaCold

Salt, socker, muskot

Morötter: Puré morötter, buljong och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sekunder. Fyll Massan med spritspåse i silikonform "baby morötter" (Baby Karotten) och frys.

Körsbärstomater

1000 g tomat, skalade

40 g GeleaCold

Salt, peppar, socker

Körsbärstomater: Puré tomaterna med kryddor i 5 min. fin, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en halvcirkelformad silikonform och frys. Alternativt: Fyll blandningen i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små bollar på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1314 kj / 313 kcal

Salt 0,7 g

Fett 16,9 g

-Varav mättade fettsyror 4,0 g

Kolhydrater 21,2 g

-Varav socker 8,4 g

Fiber 6,5 g

Protein 16 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Kassler timbal med sauerkraut & potatismos

biozoon_rezepte_kassler.jpg

Kassler Kotlett

700 g Kassler kokt

300 ml köttbuljong

40 g GeleaCold

Paprikapulver

Kassler: Mixa Kassler med buljong och kryddor i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och mixa ytterligare i 20 sekunder. För ett vackrare utseende kan du strö över lite paprikapulver i silikonformen innan du fyller dem. Fyll blandningen i silikonformen "Kotlett" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys.

Sauerkraut

1000 g Sauerkraut

40 g GELEAcold

Sauerkraut: Puré surkålen i 5 min. Fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fylla massan i silikonformen "spenat" med hjälp av en engångsspritspåse, fördela jämnt i formen med locket och frys. Alternativt: Använd en Spätzle- eller potatispress eller en spritspåse med en rund tyll.

Potatismos

500 g kokt möjliga potatis kallt eller fryst

300 ml kall mjölk

200 g smällt smör

40 g GeleaCold

salt, Muskot

Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa Massan med hjälp av en engång spritspåse och stjärntyll på en silikonmat till dekorativa mönster och frysa

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1121 kj / 268 kcal

Salt 4,6 g

Fett 18,8 g

-Varav mättade fettsyror 10 g

Kolhydrater 10,9 g

-Varav socker 4 g

Fiber 4,2 g

Protein 11,3 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Kyckling fricassee med ärtor, morötter, sparris och ris

biozoon_rezepte_huehnerfrikasse.jpg

Kyckling frikassé

700 g kycklingbröst kokt

250 ml kycklingbuljong

50 ml rapsolja

40 g GeleaCold

Kyckling frikassé: Puré alla ingredienser fint och slätt i 5 min, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Bred ut blandningen i en foliefodrad rektangulär form ca 1,5 cm hög, frys den och skär sedan i kuber.

Ärtor & morötter

250 g ärtor & morötter fryst

100 ml grönsaksbuljong

50 ml smält smör

15 g GeleaCold

Salt och peppar

Ärtor & morötter: Puré morötter/ärtor individuellt med grönsaksbuljong och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mix i 20 sek. Bred massorna i en foliefodrad rektangulär form som är ca 1,5 cm hög, frys dem och skär dem sedan i kuber.

Sparris

250 g sparris kokt

70 ml sparrisfond

20 ml smält smör

15 g GeleaCold

Salt och socker

Sparris: Puré sparris med fond, smör och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan med en spritspåse i silikonformen "sparris" (Spargel), sätt locket på den och frys.

Basmatiris

500 g Basmatiris kokt, kall

300 ml kall vatten

200 ml rapsolja

40 g GeleaCold

Basmatiris: Puré basmatiris med vatten och olja i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och mixa i 20 sek. Spritsa massan i silikonformen ”ärtor” (Erbsen) fördela jämnt i formen sätt på locket och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Häll över såsen efteråt.

tips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1029 kj / 246 kcal

Salt 0,4 g

Fett 16,5 g

-Varav mättade fettsyror 3,8 g

Kolhydrater 14,9 g

-Varav socker 1,9 g

Fiber 4,4 g

Protein 7,5 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Spaghetti timbal med tomatsås, zucchini tärningar

biozoon_rezepte_spaghetti.jpg


Spaghetti 500 g kokt pasta,

kallt / fryst 300 ml kall vatten

30 g Parmesan,

riven 200 ml Rapsolja

40 g GeleaCold

salt, muskot

Spaghetti: Puré kokt pasta med vatten, rapsolja, parmesan och kryddor i 5 min. fint och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa blandningen på en GN-silikonmat med hjälp av en engång spritspåse och en rund tyll för att skapa vackra ”näst” och frysa.

Zucchini grön

350 g Zucchini stekt kallt / fryst

125 ml grönsaksbuljong

15 ml Rapsolja

20 g GeleaCold

salt, muskot

Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen

Zucchini gul

350 g Zucchini stekt kallt / fryst

125 ml grönsaksbuljong

15 ml Rapsolja

20 g GeleaCold

salt, muskot

Zucchini: Puré zucchini, buljong, olja och kryddor i 5 min. fin och slätt, tillsätt GELAcold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen i en silikonform "kub" med hjälp av en spritspåse, med locket jämnt fördela och frysa formen.

Tomatsås

500 ml Tomatsås

Tomatsås: Koka upp tomatsås och nappera.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 907 kj / 29 17cal

Salt 0,5 g

Fett 16,7 g

- Varav mättade fettsyror 2,1 g

Kolhydrater 12,2 g

-Varav socker 2,1 g

Fiber 3 g

Protein 3,4 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept:

Sparris timbal med skinka, hollandaisesås & potatismos

biozoon_rezept_spargel.jpg


Sparris

225 g sparris kokt

60 ml sparrisfond eller grönsaksbuljong

12 g GeleaCold

salt, socker

Sparris: Puré den kokta sparrisen med sparris buljongen eller grönsaksbuljongen i 5 min. fint och slätt. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Fyll blandningen med en spritspåse i sparrisformen, täck med locket och frys.

Skinka

105 g kokt skinka

45 ml buljong

6 g GeleaCold


Skinka tärningar: Puré den kokta skinkan med buljong i 5 min. fin och slätt, tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sekunder. Spritsa massan med en spritspåse i en isbitform (storlek 1x1 cm), täck med folie och frys. Alternativt: Fyll i en spraypåse med perforerad tyll, spritsa små droppar på en silikonmat dekorativt och frys.

paprika 

750 g Paprikastrimlor (frysta) 

250 ml Grönsaksbuljong 

30 ml Olivolja 

40 g GeleaCold 

Salt, peppar

Hollandaise sås

100 g smält smör

3 st äggula

125 ml sparrisfond kallt

salt, peppar, citronsaft

Vispa äggulorna med den kalla sparrisbuljongen i ett vattenbad till 70 grader krämig. Gradvis tillsätt smöret och krydda efter smak.

Potatismos

500 g potatis mjöligt, kokt

300 ml kall mjölk

200 g smält smör

40 g GeleaCold

Muskot, salt, peppar

Potatismos: Puré potatis, mjölk, smör och kryddor i 5 min. Tillsätt GeleaCold och fortsätt mixa i 20 sek. Spritsa blandningen dekorativt med hjälp av en spritspåse på en GN-plåt och frys den. Alternativt: Forma blandningen med en sked till vackra queneller, sätt på en silikonmat och frys.

Värma upp:

Lägg upp de frusna komponenterna på en tallrik och värm vid 100°C ånga i 12-15 min. Nappera med såsen efteråt.

Kökstips:

För den finaste purén rekommenderar vi Robot Coupe Blixer, puré tid 5 min. I mikrovågsugnen täckt max 5 min. vid 400W regenerera. Testa uppvärmningsbeteendet i förväg!

Näringsvärde per portion (ca. 220 g)

Kalorier 1239 kj / 296 kcal

Fett 21,9 g

Varav mättade fettsyror 11,2 g

Kolhydrater 15,2 g

Varav socker 4,8 g

Protein 8,0 g

Salt 0,6 g

Fiber 4,1 g


Bli inspirerad - mer frestande timbal recept: