Högkvalitativt, instant vassleproteinisolat för proteinberikning av mat och dryck.

Ingredienser:Vassleproteinisolat (max 1 % laktos), emulgeringsmedel sojalecitin

Egenskaper och användning:

Undernäring är en central utmaning inom äldre omsorgen. Köket kan ge ett stort bidrag till förebyggande och behandling av undernäring! Först och främst måste maten smaka bra och ge många näringsämnen.Personer medtugg- och sväljsvårigheter (Dysfagi) påverkas över genomsnittet av undernäring.

Vid undernäring görs en åtskillnad mellan kvantitativ (underutbud av energi) och kvalitativ (felnäring) undernäring. När de har diagnostiserats kan båda formerna behandlas genom att förändra kosten. Ofta förekommer båda formerna av undernäring tillsammans. Om undernäring inte behandlas ökar risken för dödlighet.

När det gäller kvantitativ undernäring är energiberikning av mat och dryck meningsfullt.  Maltodextrinsom vårMALTOplusanvänds här, eftersom de är mycket lösliga och till stor del smaklösa.  Maltodextrinär en kolhydratblandning som metaboliseras omedelbart och därmed leder till en "energiboost" hos de drabbade.

Om det finns en kvantitativ undernäring är högkvalitativa proteiner som PROTEINplus det jättebra möjlighet. Du bör se till att du använder ett proteinisolat som PROTEINplus så mycket som möjligt, eftersom endast dessa har det nödvändiga biologiska värdet.

 PROTEINplusär smaklös och mycket löslig – i både kalla och varma rätter och har ett proteininnehåll på ca 85%.

Tillsammans med GeleaCold & GeleaHot som möjliggör produktion av högkvalitativa, konsistensanpassade livsmedel att äta för tugg- och sväljstörningar (Dysfagi)kan maten göras mycket kaloririk med hjälp av MALTOplus och eller PROTEINplus.

Den totala dagliga mängdenPROTEINplusberor på den berörda personens individuella proteinbehov och den giltiga kostregleringen.

Rör om i kall och/eller varm mat och dryck beroende på dina proteinbehov. En full matsked (ca 5 g) motsvarar ca 4,3 g högkvalitativt protein.