Vattenlöslig kolhydrat blandning av kolhydrater för energi berikning av mat & dryck.

Ingredienser: 100% maltodextrin enzymatiskt härlett från majsstärkelse

Egenskaper och användning:

MaltoPlusär en ren maltodextrinsom erhålls från majsstärkelse. Namnet maltodextrinkommer från två termer: "Malto" står för maltolos, maltsocker som består av två glukosenheter och "Dextrin" står för dextros (glukos).Det är en vegansk blandning av olika kolhydrater (sockerarter) och kännetecknas av dess höga energitäthet och utmärkta löslighet. Dessutom är det smaklöst och lätt att smälta. Kolhydrater utgör vanligtvis det mesta av vår kost. De finns främst i mättnadsrätter som potatis, pasta och ris samt i bröd.

I dietetik används maltodextrinför att berika måltider med kolhydrater. Det fungerar som en åtgärd för att stödja en reglerad livsstil hos äldre människor och därmed bidra till fysiskt och psykiskt hälsounderhåll. Maltodextrinanses i allmänhet tolereras väl.

Eftersom vårt maltodextrinknappast smakar sött kan en stor mängd maltodextrinanvändas för att berika energi utan att väsentligt påverka smaken av drycken eller maten. På grund av den förkortade kedjelängden absorberas den i blodet lika snabbt som den enkla sockerglukosen från tarmen, det vill säga ämnesomsättningen. Maltodextrin tas vanligtvis dagligen utöver normal mat. Helst bör mellan 40 och 100 g maltodextrinanvändas per dag. Per gram maltodextrininnehåller ca 95 gram kolhydrater, som innehåller cirka 380 kilokalorier (kcal). En matsked maltodextrinmotsvarar cirka 35 kcal.*

Användning:

200 ml vatten med 40 g maltodextrin

200 ml varmt te med 80 g maltodextrin

200 ml fruktjuice med 40 g maltodextrin

180 g yoghurt med 30 g maltodextrin